Europa Cinemas

I Valby Kino sætter vi en ære i at vise europæiske kvalitetsfilm. Vi er derfor stolte over at være den 15. biograf i Danmark, der er blevet medlem af Europa Cinemas, så vi nu er i godt selskab med andre progressive biografer.

Europa Cinemas er et netværk under EU’s medieforum, og kravene for at blive medlem er skrappe. Vi er glade for den prestige og det økonomiske skulderklap, der følger med medlemskabet. Formålet med netværket er naturligvis at fremme både antallet og mangfoldigheden af europæiske film i biografsale verden over, og en nations egne film tæller ikke med i det ”regnskab”.

Foreløbig omfatter Europa Cinemas 1.204 biografer i 43 lande, hovedsagelig i Europa, men der er en begyndende interesse for netværket i andre dele af verden lige fra Montreal i Canada til Irkutsk i Sibirien.

Europa Cinemas blev grundlagt i 1992 med økonomisk støtte fra Creative Europe, The Centre National du Cinéma, l’Image Animée samt senere Eurimages. Det er det første netværk, der fokuserer på europæiske film