Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Mutiny in Heaven: The Birthday Party
Mutiny in Heaven: The Birthday Party

Mutiny in Heaven: The Birthday Party

MUTINY IN HEAVEN er instrueret af Ian White og er historien om The Birthday Party – deres opstigning, toppunkt og uundgåelige sammenbrud.

Med Nick Cave som frontfigur brød The Birthday Party igennem i starten af 80'erne med en banebrydende, rå og kompromisløs lyd. Bandet blev berygtet for sine uforudsigelige live optrædender, der ofte udviklede sig til deciderede slagsmål med publikum, med en frontmand, der krængede sin forpinte sjæl ud til et i hans øjne utaknemmelig publikum. Et iøjnefaldende band sammensat af store, meget forskellige personligheder, der ofte var på kant med hinanden. Bandet var næsten dømt til at brænde ud eller implodere – men på vej imod sin undergang efterlod de et synligt spor i musikhistorien, som mange kommende bands drog inspiration fra.

Bandet var umulige at genrebestemme, men mange forsøgte at placere dem som del af punkbølgen og goth bevægelsen – et label de selv afviste.
Fortalt med gruppens egne ord bringer MUTINY IN HEAVEN bandets historie til skærmen for første gang. Ved at bruge eksklusive, utroligt ærlige interviews, et væld af sjældne og usete arkiver, originale kunstværker, uudgivne numre, studieoptagelser, animation og multimedieindhold - er filmen lige så visuelt rig, som den er narrativt medrivende.
Nick Cave fortsatte efterfølgende sin karriere, og dannede de legendarisk Nick Cave and the Bad Seeds, som stadig er aktive fyrre år efter.

The Birthday Party bestod af:
Phill Calvert – trommer
Nick Cave – Vokal
Mick Harvey – Guitar, trommer
Rowland S. Howard – Guitar
Tracy Pew – Bas