Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


The Holdovers
Forestilling kl. 12. Efterfølgende kaffe og 1 styk kage med i prisen. I alt 75 kr
Kino og Kage
The Holdovers

The Holdovers

Det er julen 1970, og Angus Tullys verden skal forandres for altid. Det starter med en katastrofe, da hans juleferie bliver aflyst, og han bliver nødt til at blive på kostskolen Barton Academy julen over. Katastrofen forøges af, at han er i konflikt med flertallet af den håndfuld elever, der skal blive Den fuldendes af, at den forhadte historielærer Paul Hunham får ansvaret for dem. Skæbnen vil, at de andre elever får et alternativ, så Angus og Hunham bliver efterladt i hver sit ringhjørne med kokken Mary som tilskuer.

Hun er i sorg over sin søns død i Vietnam, men prøver omsorgsfuldt at gyde olie på vandene. Og konflikt for konflikt, kamp efter kamp begynder særlingen Hunham at se Angus med nye øjne, ligesom Angus får øjn ene op for, at lærere også er en slags mennesker.

”The Holdovers” genforener instruktøren Alexander Payne med skuespilleren Paul Giamatti 20 år efter deres Oscar-vinder ”Sideways”. Filmen finder sted i en særlig amerikansk uddannelsesverden, de såkaldte prep schools, der forbereder rige folks børn på adgang til de mest prestigefyldte universiteter, men gør det i en brydningstid i de tidlige 70’ere. Giamatti spiller den inkarnerede lærer og ungkarl Paul Hunham, hvis største fornøjelse tilsyneladende er at plage og nedgøre sine elever, mens spillefilmsdebuterende Dominic Sessa spiller den plagede teenager Angus Tully. Som kokken Mary ses Da’Vine Joy Randolph (Only Murders in the Building).