Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Fredag 03. maj
OPERAKINO 24: Lakme - Maj
Inkl. et glas vin/vand/cremant i pausen
Operakino
OPERAKINO 24: Lakme - Maj

OPERAKINO 24: Lakme - Maj

Fra lykkebringende lotus til dødbringende pigæble, blomsterne - og andre eksotiske symboler – taler sit tydelige, enkle sprog i Léo Delibes’ romantiske opera om hindu-præstinden Lakmé, der forelsker sig i en britisk løjtnant fra okkupationsmagten og deres umulige kærlighed.

Inspireret af Pierre Loti (fransk søofficer og forfatter) udspiller Delibes drivkræfterne i den orientalistiske opera i et dristig nutidigt plot: umulig lidenskab, musikalsk fremkaldelse af en fjern civilisation, sammenstød mellem religiøs fanatisme og sensualitet.

For at kunne skelne mellem disse to kulturer karakteriserer komponisten den indiske verden med berusende vokalløb og orientalistiske harmoniske og orkestrale farver. Særlig kendt er Blomsterduetten fra 1. akt mellem præstinden Lakmé og hendes tjener Mallika og Klokkearien i 2. akt, som forudsiger Lakmés skæbne. Raphaël Pichon, der leder Pygmalion-ensemblet, og Laurent Pelly, i sceneregi, giver en sandfærdig skildring af karakterernes personlighed og glorificere hver scene og den betydning, der tillægges politiske spørgsmål.

Opera i tre akter (1883)
Komponist: Léo Delibes
Musikalsk ledelse: Raphaël Pichon
Sceneregi og kostumer: Laurent Pelly
Lakmé: Sabine Devieilhe – Gérald: Frédéric Antoun – Nilakantha: Stéphane Degout
Mallika: Ambroisine Bré - Frédéric: Philippe Estèphe – Ellen: Elisabeth Boudreault.
Produktion: Opéra Comique I samproduktion med Opéra national du Rhin og Opéra Nice Côte d'Azur
Léo Delies opera har lige siden dets premiere på Opéra-Comique i foråret 1883 været et kæmpe hit blandt publikum og er blevet en juvel i Opéra Comique, hvor den er blevet spillet over 1.600 gange siden 1883.