Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Onsdag 24. maj
OPERAKINO 23: Don Carlo - Maj
Et glas vin er inkluderet i billetprisen
Operakino
OPERAKINO 23: Don Carlo - Maj

OPERAKINO 23: Don Carlo - Maj

Salzburg-festivalen er vært for denne produktion af Verdis Don Carlo, instrueret af Peter Stein og endnu en gang legemliggjort af Jonas Kaufmann. Produktionen er baseret på den originale version af operaen, som inkluderer de passager, der blev klippet kort før den første opførelse i 1867. Verdis mesterværk kræver sangere i verdensklasse på toppen af deres kræfter, såsom Jonas Kaufmann, 'der kombinerer absolut teknisk stabilitet med den højeste musikalske intelligens”, og sopranen Anja Harteros, hvis “Elisabetta er ganske enkelt sublim: majestætisk formuleret, rig på nuancer, fri for diktion og let bevæger sig fra pletfrit svævende pianissimo til sterling fortissimo”.
Verdis Don Carlo er et værk af en italiensk komponist på fransk, i hvilket krigsklimaet i Spanien og menneskets melankoli også retter vores opmærksomhed mod Flanderns skæbne. Politik, religion, historie og psykoanalyse er sammenflettet her, hvilket i stigende grad skaber splid mellem hovedpersonerne. Og over det hele hviler den spanske inkvisition som edderkoppen midt i spindet, mens de øvrige, kongelig eller ej, spræller.