Gammel Jernbanevej 36
2500 valby
71993640
Filtrer visningen:

onsdag 23. august

Mit hjem i Hampstead


S

  onsdag 23. august

  1t 42min

  Mit hjem i Hampstead

  12:00
  S - Sal 2
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  S
  ”Hampstead” er en sjov og livsbekræftende feelgood-film om, at kærligheden findes de mest uventede steder og beviser én gang for alle, at alder ikke er en hindring for at starte helt forfra.

  Den amerikanske enkefrue, Emily Walker (Diane Keaton), bor ved den smukke hede Hampstead Village i London. Fra sit vindue ser hun et overfald på den excentriske eneboer, Donald (Brendan Gleeson), der har et primitivt men enestående hus i skoven.

  Emily opsøger ham og opdager, at der bag det barske ydre gemmer sig en charmerende og underfundig mand. Og da Donalds hus og liv i pagt med naturen er truet af et kommende storbyggeri, beslutter Emily sig for at kæmpe imod sammen med denne ualmindelige mand – en mand som hun måske endda kan blive forelsket i.
  Biografpremiere: Torsdag 10. august
  Instruktion: Joel Hopkins
  Skuespillere: Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton, Lesley Manville, Alistair Petrie
  Spilletid: 01:42
  Censur:

  onsdag 30. august

  Lys i mørket


  S

   onsdag 30. august

   1t 39min

   Tilladt over 11 år

   Lys i mørket

   12:00
   S - Sal 2
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   S
   Aki Kaurismäki er anderledes fåmælt. Den finske lakoniker tackler flygtningekrisen uden at tabe en eneste af de sædvanlige takter. Hans Helsinki ligner altid en by, der gik i stå midt i 1950'erne. Her søger Khaled fra Syrien asyl. Han får afslag - Aleppo er jo en sikker by - og bliver overfaldet af nynazister fra Finlands Liberation Army. Samtidig er der en skjortesælger, som realiserer sin drøm om at blive restaurantejer. Alle de faste kræfter medvirker, og der bliver spillet autentisk blues på hvert gadehjørne.

   Det er mørk, varm latter i mandfolkegenren og dertil et dybtfølt humanistisk manifest. Det er Kaurismäkis bedste film siden 'Manden uden fortid' og afgjort en mulig guldbjørnevinder.'
   Bo Green Jensen, Weekeendavisen (fra Berlin).
   Biografpremiere: Torsdag 17. august
   Instruktion: Aki Kaurismäki
   Skuespillere: Ville Virtanen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Sherwan Haji, Jörn Donner
   Spilletid: 01:39
   Censur: Tilladt for børn over 11 år

   onsdag 6. september

   Patriarken


   S

    onsdag 6. september

    1t 43min

    Patriarken

    12:00
    S - Sal 1
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    S
    New Zealand, 1960erne. To Maori-fårehyrdefamilier er livslange fjender med rivaliserende forretninger. Mahana-familiens yngste søn, 14-årige Simeon, vil gerne arbejde i marken sammen med mændene, men familiens overhoved, den traditionsbundne bedstefar Tamihana, beordrer at han skal blive hos kvinderne på familiens gård.

    En dag opdager Simeon et gammelt fotografi, der måske kan afsløre sandheden bag den årelange fejde mellem Maori-familierne. Kommer sandheden frem, sætter Simeon ikke kun sin egen fremtid på spil, men hele sammenhængskraften for den tæt forbundne Mahana-familie.

    Med PATRIARKEN bringer holdet bag 'Once Were Warriors' og 'Whale Rider' en bevægende fortælling om familieværdier, kærlighed og forsoning, og samtidig er filmen et kærligt portræt af New Zealands enestående Maori-kultur og landets storslåede og smukke landskaber.
    Biografpremiere: Torsdag 17. august
    Instruktion: Lee Tamahori
    Skuespillere: Temuera Morrison, Akuhata Keefe, Nancy Brunning, Jim Moriarty, Regan Taylor
    Spilletid: 01:43
    Censur:

    onsdag 13. september

    Aldrig mere i morgen - TEKSTET VERSION


    S

     onsdag 13. september

     1t 36min

     Tilladt for alle

     Aldrig mere i morgen - TEKSTET VERSION

     12:00
     S - Sal 1
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     S
     Tænk, hvis du får muligheden for at se tilbage på dit liv! Måske er det bedre end du tror?

     Den kendte og aldrende kunstner, Thorvald (Erik Clausen), mener, at han er både udødelig og uundværlig. Men da hans hjerte en dag holder op med at slå, er han ikke parat til at forlade denne verden.

     En Engel (Bodil Jørgensen), giver ham en sidste chance for som usynlig og fri sjæl at gå rundt i tre dage blandt sine efterladte.
     Thorvald indser hurtigt at de ikke reagerer helt som han forventer, og at hans død giver nye muligheder for både den vrede og uforsonlige søn Vincent (Nicolas Bro), den unge kone (Marijana Jankovic) og hans bitre eks-kone (Britt Bendixen).
     Biografpremiere: Torsdag 31. august
     Instruktion: Erik Clausen
     Skuespillere: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Marijana Jankovic, Britt Bendixen m.fl.
     Spilletid: 01:36
     Censur: Tilladt for alle

     onsdag 20. september

     Nye Tider


     S

      onsdag 20. september

      1t 40min

      Nye Tider

      12:00
      S - Sal 2
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      S
      Filmen fortæller den gribende og fængslende historie om kampen for lige rettigheder for kvinder i Schweiz i 1971. Nora er, en ung husmor, der bor i en smuk lille landsby med sin mand og deres to sønner.

      Det schweiziske landliv er uberørt af de store sociale omvæltninger, som bevægelsen fra 1968 har medført. Noras liv er heller ikke påvirket; Hun er en stille person, der er glad for alle – indtil hun begynder at kæmpe for kvindernes valgret, som mændene skal stemme om ved en afstemning den 7. februar.

      NYE TIDER har vundet tre priser, heriblandt publikumsprisen på den trendsættende Tribeca Festival i New York, og har været en stor publikumssucces i hjemlandet, hvor den allerede er indstillet til næste års Oscar-nomineringer.
      Biografpremiere: Torsdag 14. september
      Instruktion: Petra Biondina Volpe
      Skuespillere: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner, Marta Zoffoli
      Spilletid: 01:40
      Censur: