Gammel Jernbanevej 36
2500 valby
71993640

onsdag 30. maj

C'est la Vie


S

  onsdag 30. maj

  1t 55min

  Tilladt for alle

  C'est la Vie

  12:00
  S - Sal 2
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  S
  For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

  Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

  Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.
  Biografpremiere: Torsdag 24. maj
  Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
  Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
  Spilletid: 01:55
  Censur: Tilladt for alle

  onsdag 6. juni

  Charmøren


  S

   onsdag 6. juni

   1t 40min

   Tilladt over 11 år

   Charmøren

   12:00
   S - Sal 2
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   S
   Hver aften vender den flotte og charmerende Esmail (Ardalan Esmaili) tilbage til samme vinbar i indre København for at forføre en ny kvinde.

   Nætterne afsluttes som regel i kvindernes lejlighed. Men en aften møder han Sarah (Soho Razanejad), som ser lige igennem det smukke ydre og de effektive replikker og afslører hans hemmelighed.

   Ardalen Esmaili leverer én af årets mest uforglemmelige skuespilpræstationer som Esmail og Milad Alami, der debuterer som spillefilmsinstruktør, giver os her én af nyere tids mest relevante og originale film om kærlighedens svære vilkår i en ulige verden.
   Biografpremiere: Torsdag 17. maj
   Instruktion: Milad Alami
   Skuespillere: Lars Brygmann, Stine Fischer Christensen, Morten Hee Andersen
   Spilletid: 01:40
   Censur: Tilladt for børn over 11 år

   onsdag 20. juni

   Vi ses deroppe


   S

    onsdag 20. juni

    1t 57min

    Tilladt over 15 år

    Vi ses deroppe

    12:00
    S - Sal 2
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    S
    Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før Første verdenskrig ebber ud og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvendee om ørerne og på sammenbruddets rand.

    Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

    Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

    ”Vi ses deroppe” er en historie om moral, korruption og patriotisme – og om drømme og overlevelse.
    Biografpremiere: Torsdag 14. juni
    Instruktion: Albert Dupontel
    Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
    Spilletid: 01:57
    Censur: Tilladt for børn over 15 år

    onsdag 27. juni

    Sommeren 1993


    S

     onsdag 27. juni

     1t 38min

     Sommeren 1993

     12:00
     S - Sal 2
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     S
     Sommeren 1993 vandt debutprisen på Berlinalen tidligere på året og har siden begejstret på et hav af festivaler med sin afdæmpede og knivskarpe skildring af en 6-årig piges kamp med livet.

     Frida har mistet først sin far og nu sin mor og flyttes derfor fra Barcelona til en onkel og tante ude på landet. Deres empati er næsten grænseløs, men Frida har en afmægtig sorg og smerte i sin lille krop. Et uformuleret råb om hjælp og kontakt, som får destruktivt udtryk, og ikke alene slider på dem alle, men måske også truer parrets egen 3-årige datter.

     Carla Simón instruerer med ømhedens skalpel og skildrer gribende usentimentalt en sammenbragt familie, der forsøger at nå ind til kernen. Resultatet er en intim, eftertænksom og ultimativt varm film, der ikke vil efterlade en eneste forælder uberørt.
     Biografpremiere: Torsdag 7. juni
     Instruktion: Carla Simón
     Skuespillere: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí
     Spilletid: 01:38
     Censur: